我的生日網 - Mybirthday.com.hk's Archiver

vin_cent 發表於 2010-4-16 11:04

玩兩日一夜...

我黎梗五月生日..想去同朋友玩兩日一夜慶祝...但係又唔知去邊woo...想大家比下意見...
(1)去長洲(上網睇d人話好熱鬧,但我怕好猛鬼)
(2)梅窩(我唔知有咩玩)
(3)銀礦灣(好似無民宿,而且酒店太貴)
(4)南丫島(又係唔知有咩玩)
(5)澳門(我知有好多野玩,但係驚會好貴)
上面幾個地方..我唔知簡邊個,如果有其他好地點..可唔可以介紹比我AR...
仲有,可唔可以搵d經常去長洲玩既人話我知邊間民宿最好呢?聽講有間叫B&B的不錯,,,但係我又無咩信心...
除此之外,如果我五月去...洗唔`洗book定d咩先架???最好比埋兩日一夜既行程表我~...價錢大約每人$800以下...我有四個人(都係女仔)一齊去
可能我d問題真係煩d..但係真係好希望有心人可以比d意見我..感激萬分...

hungsiukeung 發表於 2010-4-19 17:13

From web "Dear Daniel"
南丫島有小島風情 feel 多點, 佢有個神風洞, 唔可以入, 但可以到此一遊.
由索罟灣行去榕樹灣那段郊遊徑, 風景怡人, 石屎路, 岩少行山人士, 但假日相對會人多, 成個旺角咁.
梅窩個 area 大好多, 起碼有成個大嶼山可以去, 梅窩本身有個銀礦洞, 遠 d 既可以坐車上寶蓮寺或大澳走一轉.
詳細既資料, 你可以上去 search 呢兩處地方, 有一大堆網上資料可以睇.
渡假屋就唔可以介紹啦, 因為會被扣分兼刪題的, 有需要你係網上都會搵到, 我去宿營唔租渡假屋的, 但都可以係網上好容易咁找到相關資料, 只要你有心去搵.

kmling37 發表於 2010-5-4 12:26

去大陸咪得囉, 兩日一夜團多的事, 又平又好玩, 住下大陸d新酒店都好吖

violet 發表於 2010-6-2 18:26

返大陸~
又平又多野玩

不過安全就...:hug:

cytherea_ka 發表於 2010-6-2 23:05

返大陸?

queenie 發表於 2010-6-7 13:00

南丫島好呀!!!

stan 發表於 2010-6-10 14:33

other short trip introduce ????

kimcheng 發表於 2010-6-14 13:20

去澳門啦~~~

queenie 發表於 2010-6-14 19:42

LAMMA ISLAND LA

mybaby 發表於 2010-6-15 00:48

去大6都ok

Ahdog 發表於 2010-6-17 18:14

which Macau's hotel will be better for birthday? Anybody has ever tried? Introduce me Ho Ma?

Patrick_0916 發表於 2010-6-19 10:41

週未遊去南丫島

birthdayenjoyer 發表於 2010-6-19 16:34

澳門 la ...

many hotel to take a look ... have a different experience of trip ..

birthdayenjoyer 發表於 2010-6-19 16:35

[b]回復 [url=http://www.mybirthday.com.hk/forum/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=157&ptid=35]5#[/url] [i]cytherea_ka[/i] [/b]

so many accidents .. eg. stealing

頁: [1]